Sunday, April 17, 2011

aku ke yang zina??

Hot topic!
Siapa pernah berzina?mampus nak ngaku!mati hidup balik pun tak ngaku!
 Zina ialah melakukan hubungan kelamin antara lelaki dan perempuan yang tidak mempunyai ikatan perkahwinan yang sah.
Masyarakat kita kalau cakap buat seks...dah lali da...tak rasa gerun pun ngan kesan dan akibat di dunia dan akhirat...ye r..seks je kot!haha...bukan ape pun...kalau buat,tak pregnant ok r..asal tak kantoi!
huh,dahsyat!ntah ape lagi jawapan kalau saya tanya...
maybe....
  • ala...seks je kan...nanti kami kahwin la...
  • diam diam je...
  • pompuan tu yang murah sangat...(ambik,pompuan lak yang kena!)
  • kondom kan ada...tak kantoinye..
  • rilek r...muda lagi...time ni la nak enjoy..
  • macam la lagi...
cuba cakap..
ZINA!..
mahu tercabut jantung sebab terbayang betapa besarnya dosa!Allah murka...
maybe word zina ni lagi ganas...haha...
ye r..
berderau dengar..
padahal 4 huruf je...sama ngan seks..
tapi...
effect bila dengar......peeeerrrrggghhhh!
then..zina banyak kes tau..
zina mata..zina hati...
aku pun pernah wat zina gak...astaghfirullah....
zina hati...
ye r...angau je keje...dosa tu beb!
asyik teringat mamat tu la..ape la...
jadi...
seram kalau fikir dosa...
huh!
ni sabda Rasulullah saw:
"Sesungguhnya Allah telah menetapkan atas diri anak keturunan Adam bahagiannya zina.Dia mengetahui yang demikian tanpa diingkari.Mata itu boleh berzina,dan zinanya adalah pandangan.Lidah itu boleh berzina dan zinanya adalah perkataan.Kaki itu boleh berzina dan zinanya adalah ayunan langkah.Tangan itu boleh berzina dan zinanya adalah tangkapan yang keras.Hati itu boleh berkeinginan dan berangan-angan.Sedangkan kemaluan membenarkan yang demikian itu atau mendustakaanya."
(Riwayat al-bukhari,Muslim,an-Nasa'i dan Abu Daud)

sedangkan permpuan yang pakai wangi-wangian pun dah dikira zina kecil...


أيما امرأ ة استعطرت ثم خرجت فمرت على قوم ليجد و ا ريحها فهي زانية

“Siapa sahaja perempuan yang memakai minyak wangi, kemudian dia keluar, lalu dia melewati satu kaum (orang ramai) supaya mereka mendapati (mencium) baunya, maka dia itu adalah perempuan zina.” (Hasan riwayat Ahmad, Nasa’i, Abu Dawud, Tirmidzi, Ibnu Hibban, Hakim, Ibnu Khuzaimah dan Thahawi dari jalan Abu Musa).
dan banyak lagi...
bercouple pun...
sebab perbuatan tu boleh menghampiri zina...
 firman Allah yang bermaksud: “…dan janganlah kamu mendekati zina sesungguhnya zina itu perbuatan yang sangat keji dan satu jalan yang sangat buruk.”


renungkanlah wahai teman....


2 comments:

  1. huwaaa T_T . sedar tak sedar , banyak juge zina aku buat secara tak sengaja .

    ReplyDelete
  2. even aku xkapel. .agak2 aq ad wat zina gak . . rindu 0rg yg xsepatutnya. .=_='
    sedih~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...