Friday, July 26, 2013

KAD raya pengerat silaturahim.

Assalamualaikum,

Tadi saya pergi shopping..shopping kad raya...!!!
Every years i must buy kad raya..wahh..speaking lak..

Sentimental value sikit bila kita bagi kad raya kan..
Boleh simpan kat celah buku..
kat bawah bantal..hehe
rindu2x boleh baca..

Saya dah listkan nama penerima kad daripada saya..
andakah??
hehe..


Semoga Allah merestui persahabatan kita..
walaupun jauh di mata.tapi tetap bersatu dalam doa..

Kepada rakan blogger yang inginkan kad raya daripada saya..
just comment saya nak ataupun like di page syira syahir dan tinggalkan comment 'SAYA NAK' anda di sini !!!

Mungkin anda yang bertuah.. :)
3 orang bertuah..

Thursday, July 11, 2013

Jodoh di tangan Allah..

Assalam dan selamat menunaikan ibadah di bulan puasa..

Nak kongsi semalam punya kisah..
first day ramadhan..

Sebelum solat isyak, kami adik beradik makan la kuih-muih...cetttt...macam banyak je..
banyak..lebih dari satu ketul...tapi sejenis..haha..

Makan punya makan..tinggallah lagi satu ketul..

Dah kenyang da ni...   



Terus kata kepada adik.."dik, makan ni..lagi satu.."
" tak nak lah.."
"Lorhh....makan...siapa makan last dapat suami soleh..."
suka hati aku,,haha

Ayat ni selalu guna dengan member2x..hehe..sebab tak nak membazir la kata...
Apa lagi..berebut la masing2x..gara2x nak suami soleh..

yang adik pulak..
"tak nak laki soleh"
"hhaaa????tak nak???"

"Jodoh kan kat tangan Tuhan..."

Haaa...amik nak setempek kena kat saya semula...hehe...
Memang la jodoh kat tangan Tuhan..
Aku nak ko habiskan je dikk.... huhu...

sambung adik..
"macam la aku makan ni...dapat laki soleh...."

Huhu...
Ok...jodoh di tangan Tuhan..tapi kita kena berusaha jugak..
jodoh tu pun macam kejayaan kita dalam kos la kan...
kena usaha...usaha dan usaha...usaha pelbagai jenis...usaha fizikal..doa...berbuat baik...
usaha dan tawakal...
yes or no jodoh kita bersama tu..biar Allah yang uruskan..suprises!!!!!


yang penting....laaa niii....kejar impian dulu..opss..kahwin pun impian jugak...
jodoh tu...saya tahu..ada..tapi belum masanya lagi.. :)



Monday, July 8, 2013

selamat berada dalam bulan ramadhan!

Assalam..haaii..
Di kesempatan, saya SYIRA SYAHIR ingin mengucapkan selamat beribadah di bulan ramadan.

Aiseyy...bulan lain hang x wish beria sangat pun..

ni kan bulan ramadan..bulan yang banyak fadhilatnya..
sama-sama kita grab peluang ni..

harapan saya, semoga puasa kali ini lebih bermakna dan bernilai.
insya Allah..

seronoknya...


:) 

Thursday, July 4, 2013

Kad Muhibah perantaraan kisah kami.

Assalamualaikum sahabat! Apa khabar?

Haa...setelah lama tak kemaskini blog..nak kongsi pasal kad muhibah. Pernah dengar tak?
Ni gara-gara adik terjumpa kad muhibah saya la ni..

Kad muhibah ni kira macam kad comel untuk sahabat kita di sekolah lain. Selalunya sekolah berasrama penuh dan Maktan Rendah Sains Mara ada sediakan servis ini. Pelajar-pelajar juga yang design kad-kad tu.
Cantik!!

Kad muhibah akan jadi penghubung rakan-rakan.
Bila row call pagi. ahli Badan Wakil Pelajar akan announce empunya kad tu..bila ada nama kita...apa lagi..excited bebnor!!! hoho...ye la kan..nak tahu siapa yang bagi.. MRSM or SBP mana..

terima kasih kepada anda yang pernah hantar kad muhibah kepada saya..hehe..
suka tau..simpan lagi..
tapi ada satu je..yang lain?? hmm..terselit dalam nota SPM zaman dahulu kala la tu...

macam sweet la sape yang bagi kad muhibah ni...erkk...saya sweet???haha...

\

haa...ni kata-kata motivasi dari confucius.. A JOURNEY OF A THOUSAND MILES BEGIN WITH A SINGLE STEP!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...