Sunday, May 5, 2013

Kisah selepas cuti MIDSEM

Assalamualaikum semua!! Alhamdulillah..dah 3 minggu di UMT selepas cuti midsem!

:)

Ni yang nak share pengalaman..3 minggu with 3 event!
Alhamdulillah. masa diisi dengan perkara yang berfaedah.



Minggu pertama--> BIOCON!
Untuk maklumat lanjut, sila klik--> biocon 2013
Saya selaku AJK dalam program ini berasa sangat
a. bahagia
b. teruja
c. bersyukur
d.semua jawapan di atas

d!!!

alhamdulillah, banyak input yang saya dan rakan-rakan dapat. Mudah-mudahan BIOCON next year lebih cemerlang,,kena buatan kertas kerja awal-awal ni..hehe


ada cik arnab tau waktu biocon, next year nak beli arnab..hehe..bagi hadiah untuk birthday saya nanti amatlah digalakkan!

tak lupa juga nak share..saya dah join TERENGGANU REPTILES CLUB!!
sebenarnya..dari dulu nak join..duk malas la..ape la..hoho..
lastly, gi daftar juga..
alhamdulillah..

dengan cik ular sayang..
mula first time sentuh ular..nerves,,sekali sentuh...nak lagi..hehe..
cuma tak berani nak kiss je lagi..
gambar atas ni kan...excited saya citer kat mak..mak suka je..aiishhh..anak aku ni..dulu gila duk gi daki bukit, ni gila ke ular pulak..

duk main dengan ular ni kan..tbe teringat kisah keturunanku..hmmm...if true,,biarlah muncul bila tiba waktunya..jangan duk nak panggil..hehe..seram mak..

and lagi satu...ular yang saya sayang ni la..berpotensi untuk ajak geng2x ular datang belit saya dalam alam barzakh nanti..if saya ingkar perintah Allah.. Allahurabbi...

di dunia, aku merelakan diulit sang ular..di kubur,,bagaimana???

next story...

kaki saya injured lagi!!!
Memang Allah dah atur akan terjatuh...huhu..
peristiwa 30 september 2010 berulang..

saya dan rakan2x sematrik buat reunion..

tq sahabat!!!



next...saya pergi ke BENGKEL PENULISAN DAKWAH bersempena program Majlis Kolej Siswa!
3 orang penulis diundang, iaitu,,ustazah Fatimah Syarha, DR.Farhan Hadi dan Dr. Mohd Fadzil bin Mohd Akhir.

Waaa...teruja mak..huhu..
sukanya..tq Allah..
inilah takdir Allah, ikutkan nama saya takde pun dalam list untuk ke bengkel tersebut, terlepas pandang nak isi nama,,
lastly, tanya ada peserta yang cancel tak..
alhamdulillah, rezeki..
dapat jugak join program ini..


Bersama Ustazah Fatimah Syarha
karya terbaru Dr. Farhan..
next,,
meeting SINERGI..ehh..suprises untuk bithday bulan april dan mei,,saya bulan.....jeng2x..
tq!!! 1 mei dah dapat kek!!

Ukhwah itu indah apabila atas nama Allah..

tq for this cake!


haa...buat pertama kalinya..saya mengikuti program TRC!



Pengalaman jaga haiwan..waa...saya rasa dekat dengan Allah..
waktu telefon dengan mak..mak tanya..tak takut ke?
tak lah...ehh..takut jugak..hehe,.,.
tapi..ular dan semua haiwan tu kan makhluk Allah juga..
diorang lagi taat kepada Allah compare dengan akak ni...

dan pulak..seorang pengunjung ni tanya..
awak ada ilmu ular ke??
hoo..macam mistik lak dia tanye...
ehh..x la..belajar sikit2x je.. (dalam hati..ambe baca bismillah, doa banyak2x..bila belai cik ular ni..)
ada ilmu ular la tu dia kata..

serius, saya dah jatuh sayang kepada ular,..bukan abang ular ye..hehe..
pengalaman??
tak yah cerita lah..Allah dah bagi yang terbaik untuk saya dan ahli TRC..thank you Allah..
semoga saya dan rakan-rakan dapat join lagi event dengan TRC.,


setakat ini lah..storynye..hehe..banyak nak share..tapi....biasalah..hidup sebagai mahasiswa..besar tanggungjawab tu,,.

mudah-mudahan Allah merahmati anda dan saya dalam menjalani kehidupan yang mendatang,
bulan rejab dah masuk kan?? jom banyakkan berpuasa sunat..

next event....hoho..nantikan...

sekejap je kan masa,,,

Demi masa.
sesungguhnya manusia itu dalam kerugian.
melainkan yang beriman dan beramal soleh,
yang berpesan-pesan dengan kebenaran, 
yang berpesan-pesan dengan kesabaran.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...