Saturday, December 31, 2016

2016 dalam HIKMAH


2016

First of all, bersyukur ke hadrat Illahi kerana dapat menikmati usia dalam tahun 2016. 
Alhamdulillah!!!!
Meh, nak recall apa impian dan azam yang tercapai.

Alhamdulillah, mostly tercapai.

Contoh, sis target nak pergi Bukit Keluang tahun ini. Allah bagi pergi..bukan sekali..3 kali! Baik kan Allah..
Kerja, hmm..sebenarnya tak nak kerja lagi. Acah nak sambung master. Tapi, kecenderungan untuk menulis idea-idea secara berhemah sangat rendah. Huhu..makanya menjemput rezeki lah kita.
Alhamdulillah. Genap setahun berkecimpung dalam NGO. NGO yang cintakan alam sekitar tau. J

Manfaat:
      -    Secara tak langsung dapat tingkatkan communication and writing skills in English. Huhu
-        -  Bina soft skill, manage events
-       -   Make engagement dengan community
- Belajar hutan bakau, masuk hutan yang ada potensi jumpa buaya...huuuu
- Sampling tuntung
- tambah kawan baru...yeayyy
-          Banyak lagi…hehe

Fokus bisnes SHAKLEE. Alhamdulillah. Berkat tunjuk ajar sifu-sifu..kak jan..kak ina. We did it!!!
Join dropship kak Fifah. Thanks kak fifah J Join dropship Nurraysa. Huhu
Kuat nego syira ye…

Itu hal bekerjaya. Sambung master, doakan syira diberi idea dan kekuatan ya. Impian tu…untuk anak-anak sis.

Lagi..haaa..
Ni yang tak terduga dan tak terfikir.
Naik kapal terbang. Haha..nak bagitau ni..first time kak naik kapal terbang..hahahahah..jakun jap. Peluang. Ni kes pergi meeting dekat Sabah. Huhu..
Terima kasih atas nikmat ini. Siap tulis Selamat Hari Lahir Ayah dekat atas flight lagi. Background awan. Sweet tak?

Tahun ini juga..Allah bagi peluang pergi merata-rata..Terima kasih Allah. Pergi sebab kerja dan reunion dan balik kampung..hehe
-          Perak
-          Pulau Pinang
-          Johor Bahru
-          Kedah
-          Putrajaya
-          Sabah
-          Selangor
-          Kuala Lumpur
-          Negeri Sembilan
Umrah je belum lagi..doakan ya. J
Yang tak dijangka..apa lagi..haaaa…kenal rakan sekerja yang awesome. Thanks for the best moments.
Dari segi ibadah…biarlah Allah sahaja yang tahu. Semoga segala ibadah kita diterima Allah J

Yang tak dapat capai tahun ini..dan akan drag tahun depan..
-          Sambung master
-          Pergi Kelantan
-          Pergi Pulau Kapas, Pulau Perhentian dan Pulau hati awak..hahahaha

Alfatihah kepada insan-insan yang amat ku sayangi….
-          Natrah
-          Mak Ngah
-          Pak Manaf
-          Fahmi

Semoga kalian ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman. Aku juga akan ke sana. Pemergian mereka memberi 1001 makna dalam hidup. Belajar menghargai orang yang sentiasa dengan kita. Hargai waktu. Hargai nyawa. Hanya amalan yang akan dibawa ke sana.


Secara konklusinya, tahun 2016 nampak macam tiada apa-apa…tapi..banyak sangat nikmat dan hikmah Allah bagi kepada kita. Semua kejayaan dan memori ini takkan hadir tanpa izin Allah…Terima kasih keluarga, kawan-kawan, para pensyarah, rakan sekerja dan semua rakyat!Hoho. 

SELAMAT TAHUN BARU 2017!!!!!!

Nah..sekeping gambar kami..hehe

Near Terrapuri, Penarik, Setiu
Ada lagi..hahaha..haaaa...istiqamah jadi muslimah ya. :) :) :) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...