Friday, June 17, 2011

study is my life!

salam pembaca semua...dah lama tak update blog ni!rindu my blog!hehe...anyway,dah bersawang agaknya kan....but it still fresh!
saya sekarang dah sah jadi one of student matrik!best lah!hehe...
tq to akak akak dan abang-abang fasi yang handle MPPB!semoga kita berjaya insya-Allah....
di sini saya ambil modul 1 kuliah......hehe...rahsia!
ha..based on my topic!
STUDY IS MY LIFE!
(first time update my blog after continue my studies)
ok......study!
kadang-kadang bosan,sedih,stress!lebih-lebih lagi bila exam bakal menjelang...huhu
dan bila assignment tinggi daripada water bottle yang 1 liter tu..yang mengandungi berapa banyak molecule of water dalam tu....yang merupakan universal solvent...
(ceh..tau la belajar da...hehe.......nak share ngan you  all la ni....)
semua bercelaru...time management tu penting!
jangan suka bertangguh...jangan buang masa...hehe..blogging ni buang masa tak?no comment!I think not!haha...back up diri!
belajar sampai berjaya!tu yang mak dan ayah selalu pesan...satu kampung pun pesan cam tu!
bawak harapan orang kampung ni!saya mesti berjaya!
belajar dan belajar!
pengiktirafan dunia...PhD...waa........macam payah je..tapi tak salah merancang impian dan membinanya..
nothing impossible....

ni belajar untuk menimba ilmu dan memperoleh kejayaan di dunia!belajar!pada masa yang sama juga,belajar adalah satu ibadah!waa...da cam usrah lak kita ek!lama tak bagi tazkirah ni...belajar....untuk KEJAYAAN DUNIA  DAN AKHIRAT.....we need to learn and study and get to know what happen our life!
niat belajar yang penting....
MENCARI KERDHAAN ALLAH
KEJAYAAN ISLAM
dan banyak lagi....biarlah kita seimbang dunia akhirat!Insya-Allah...
setiap apa yang berlaku ada value...ade hikmah...Allah tahu apa yang terbaik untuk hamba-Nya...
contoh,,,,kita leka dalam kuliah,ape kena buat?
takkan nak buat redha je!ni bukan zaman kita tunggu orang..kita kena usaha lebih lah!
so,the precaution steps is....
FOKUS!
TAK FAHAM..TANYE MEMBERS ATAU PENSYARAH.....
MORE EXERCISE....
dont give up.....Allah bersama kita!lebih-lebih lagi nak menimba ilmu Allah ni.....
banyak lagi yang boleh kita belajar disebabkan kelekaan kita...look,study is everywhere..anything...and anywhen!haha..any problem?
so......
belajar adalah teman hidup kita.....ilmu...teman kita.....
biar banyak ilmu dari banyak harta...
ajarkan ilmu kepada orang lain walaupun sedikit.....ia takkan berkurang..malahan makin bertambah....


renung-renungkan dan selamat beramal
(cilok ayat ustaz kat tv tu....)

p/s:sorry no photo..x sempat upload!any idea or comment..leave k!tq...sayang kamu!

Be strong

Wahai teman, Usah merasa tewas saat kamu diuji, Ujian dari Allah tanda cinta. Ambil teladan daripada apa yang berlaku, Untuk bekalan ma...