Saturday, October 17, 2015

What next after degree?

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Habuk sungguh niehhh..lama tak update.

Alhamdulillah, saya baru sahaja selesai menamatkan zaman degree saya dengan jayanya. Alhamdulillah. Insya-Allah, next week will be my convocation day. Yippieee.. :)

What next after my degree? Soalan yang nampak mudah tapi 7 hari 7 malam tak habis bagi jawapannya. Di google pendapat apa hala tujunya, tanya kawan kawan, tanya keluarga..

Nak kerja? Nak sambung master terus or kerja dulu..? Nak ambil double degree?

Bila hati kata ya, tiba tiba terfikir semula. Ishh, banyak betul ramalan ramalan yang mendownkan hati.

Bila jumpa dengan orang cerdik pandai, bekerja..most of them were said, "Sambunglah study, muda lagi, tak rugi pun..".....Again, "Kalau akak kan..akak kerja dulu, lepas tu sambung..." menarik jugak kan.

Ni lagi.. "kerja la..kita bukan orang senang...cari duit dulu.."

Hmm...sudahnya, saya duk termenung. Kan waste of time tu. Hmm.

Yang sebenarnya, semua ini berbalik kepada hati kita. Hendak atau tidak sahaja. Bagi banyak alasan, kerja tak jalan. Rugi!

Huhu..

So, what the next? :D

Doakan saya dan mereka yang bercelaru itu temui jawapannya ya.

#roadtoconvo


Be strong

Wahai teman, Usah merasa tewas saat kamu diuji, Ujian dari Allah tanda cinta. Ambil teladan daripada apa yang berlaku, Untuk bekalan ma...