Saturday, January 3, 2015

2015, i am coming.

Assalamualaikum semua :)

3 Januari 2015, hari ini..ulangtahun kelahiran nabi Muhammad SAW.

Di waktu petang ni..hajat saya nak ke pantai...huhu..tapi nak sewa kereta lagi..nak tu lagi..nak ni lagi...see..untuk memanjakan diri menghirup udara petang..maybe near rm50 boleh habis. Huhu.
Sewa kereta..minyak kereta..makan lagi...

sudahnya,,saya menaip di blog ni.


2014 sudah berlalu, apa kejayaan??

ni bukan nak riak..nak share pengalaman. Mudah-mudahan anda yang membaca terdetik untuk berazam juga. Azam dan cuba untuk mencapainya.

alhamdulillah, tahun lepas banyak perkara yang berlaku, azam saya tercapai..

1. belajar berenang
2. pergi bercuti ke Taman Negara bersama keluarga, alhamdulillah,,hasil duit keuntungan berniaga tudung,
3. Khatam al-Quran sekali. Orang lain banyak kali khatamnye..sob sob.
4. Naik kuda..huhu..lama kot idam ni..hehe

4 je ke? huhu...ada lagi...

alhamdulillah..Allah beri keizinan untuk saya menikmati..kawan kawan sekeliling yang sangat baik. :)

Takde yang mustahil kan??? Jadi, marilah kita melaksanakan impian tu...
yang lepas biarkan lepas..2015???
waahhh...mood nak berkonvo dan berumahtangga,,haha

ehh...sebelum tu..siapkan projek tahun akhirmu...megachiropteran!!!

Doakan kejayaan saya dan rakan rakan ye. :)

Azam tahun ini???
Nak jadi awet muda...huhu..pulak!!!!

Bukan apa..alhamdulillah..mostly impian saya daripada kecil banyak tercapai..sekarang??
Ada juga..tapi memerlukan usaha yang luar biasa.

Kita guna impian lama seperti khatam Quran tu..cuba istiqamah seperti tahun lepas.

Target saya tahun ini. TIDAK MAKAN MAGGI!!!
Kurangkan makan ayam.
Minum 3 liter air sehari..haaa..biar terkucil sokmo..hihi..

Alamak..apasal more to awet muda!! Nope!! Nak sihat,,kena amalkan gaya hidup sihat.

Hiking?? Hmm..gara gara da puas berhiking di Irau Yellow Pass..saya dah tak hiking...apakah???

Tak target nak berhiking tahun 2015 ni...tahun ini like more want go to island...waaaa...sambil menikmati angin laut..ala romantic la konon...

Nak jadi backpacker..huhu,,

Semoga impian anda dan saya tercapai tahun 2015 ini ya :)

p/s: Selamat menyambut Maulidur Rasul :) :) :) Selawat 10 kali selepas solat. Amalkan ye :)



Be strong

Wahai teman, Usah merasa tewas saat kamu diuji, Ujian dari Allah tanda cinta. Ambil teladan daripada apa yang berlaku, Untuk bekalan ma...