Wednesday, August 13, 2014

Universiti Malaysia Terengganu, together we are..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Entah apa semangat pula kakak ni nak update blog.
Cuti la kata..member lain da ada di UMT pom..mung masih di sini..menghadap laptop dan tv dalam satu masa.

First of all, terdetik nak update mengenangkan keputusan upu adik-adik dah keluar kan,,
Who get UMT?? Raise up your hand!

Tahniah saya ucapkan kepada yang terpilih belajar di UMT. Bukan semua orang dapat belajar di sini..anda bertuah..sebab ALLAH yang pilih untuk berada di UMT selama 3 tahun..4 tahun..6 tahun..or selama-lamanya.. (ni kes nak sambung master--->pHd--->bekerjaya di UMT)

Belajar betul-betul..ingat pesanan mak ayah..orang kampung.
If ada yang promote ajak berniaga tu...huhu..MLM selalunya..berhati hati..
if takde minat..sekadar nak cuba-cuba..saya pesan..JANGAN!!!
anda akan merasai pengalaman kerugian..huhu..
kalau minat...bahagilah masa sebaik mungkin..ingat niat sebenar kita ke sini.

BELAJAR!!!



banyakkan berdoa..beristighfar kepada ALLAH..

ok, ni kisah saya.. perasaan ambe dapat UMT
huhu...x lah hebat mana..nak share feeling gitu.,

lagi,,di UMT ni..ada survival laut!
U ni je ada survival laut...best...rasa nak pergi lagi!
Tak tahu la ada ke tak tahun ni..kalau xde,...huhu..boleh aje snorkeling di Pulau Kapas,,di pantai UMT :P
huhu...


gambar waktu first year..wuhahahahahaha..
macam muda je..haha

Hidup di Universiti tak seindah drama tv melayu,,huhu.ada kisah cinta bila buku tertinggal di library la..helmet tertinggal atas jalan la..haha..alamatnya..hilanglah barang korang tu..
macam-macam orang akan jumpa because bukan orang Melayu je kita kena jumpa..whole the world..

tbe teringat seorang Indian student selalu jumpa di bilik air.,.aku ingatkan junior..dah hujung tahun baru tahu..she is foreigner..waaa....dari India..sedang buat pHd..mudanya.....waaaa...aku masih degree...

pesan saya lagi..

AKTIFKAN diri anda menyertai setiap aktiviti di kelab-kelab UMT..
nak promote..kelab GEMERSIK(pengacaraan dan komunikasi) 
, kelab AMATUR INTELEKTUAL (KAI)..
kelab PENYAYANG, 
Sekteriat RAKAN MUDA, (latest event!!)  

Taman Negara..first year

Broga Hill..first year

Irau Yellow Pass..second year
3rd year????




 kelab KEMBARA, kelab 
PEMBINA, 
PRS..

kantoi ni kelab eden join,..hoho..banyak lagi kelabnya..UMT banyak dengan kelab.

unit uniform join la jugak..SISPA, PALAPES, SUKSIS, WATANIAH, PBSM,.....

untung bila aktifkan diri ini..softskill terbina..hardskill????hoho

ni antara view yang saya curi-curi tangkap dengan keizinan ALLAH..

di ala lagoon jalan airport tu..bukan pantai UMT tau.,

area jalan biawak

di jalan biawak..belakang tu pantai..

biawak, buterfly lizard banyak juga..boleh buat fyp!!

nak jalan jauh sikit,.,singgahlerr sini..tangkap insect..
nak gambar banyak-banyak..u must to feel it naturally..apa aku ckp niiihhh..haha

APA PUN...selamat belajar di UMT..anything to ask??? please refer to me!!! 

Tuesday, August 5, 2014

surat untuk encik suami

assalamualaikum awak,

surat ini untuk awak..(erkk..tak tau nak panggil apa..sebab saya pun tak terfikir nak panggil awal apa..)
awak je la dulu..

bismillah..
dari kecil sampai ke sekarang..i still mencari..
orang kata tak payah mencari..dia akan datang.
amboi, ingat habuk ke..tak cari pun tetap akan datang..
ish2x..

setiap persahabatan, perkawanan..haaa..apa lagi..huahua..
saya kawan dengan semua..dalam diam..saya mencari..hehe...
tengok..ada kena tak dengan saya..

saya cuba menjaga syariat..
cuba..cuba..if tak indah di mata kalian..
maafkan saya.

awak yang saya dah temui atau belum..
ye la..jodoh kita tak tahu kan sebenarnya..
sekarang ni dengan awak atau awak atau awak bukan jaminan akan bersama selama-lamanya.
semua ini insya ALLAH akan bersama awak atas nama jodoh.

dan perkahwinan!!! i am your wife soon ;)

(will be continue..)

Raya 2014

Bismillah..

Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin daripada saya dan keluarga. Hari ini baru teringat nak update blog. Hmm..tak teringat nak update..komitmen lain pulak.

Bagaimana hari raya kali ini?

cornflakes bersama mak,adik

Saya? Malam raya sampai tarikh hari ini..saya dikejutkan dengan berita pemergian saudara Islam saya..baik nenek nenek..atuk..sahabat..dan sudah tentu umat Islam di Palestin.
Allahu akbar.

Kepada Dia jualah kita kembali. Al-fatihah.

Semua pinjaman.
Sesaat semalam kita bersama. Celik mata. Aku tahu kau dah tiada di sisiku. Allah, kuatkan hatiku. Lindungi dia di sana. 

Apa nasibnya di sana..aku di sini masih lagi alpa dengan permainan dunia,
Ampuni aku Allah.

Aku insan yang lemah..ada Kau aku kuat.

Sekarang ini..berbaki sebulan lagi sebelum memasuki tahun akhir sebagai pelajar ijazah sarjana muda di universiti. Semoga ALLAH mudahkan urusan ku dan urusan kalian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...