Wednesday, August 1, 2012

siam~~anak mix ke??

assalamualaikum dan haii...
amacam hari ini??
entry kali ni nak share bahasa siam..hoho...tak la..

nak cerita perihal diri ini...jap..bukan nak riak..cuma nak berkongsi kisah :)

sejak sekolah rendah..kalau pergi mana-mana..mesti orang pandang dan toleh dua kali..mak aii...rasa dah pakai cukup kain da..tak pe la..bersangka baik..

ada kawan tanya... "ko anak mami ke syira??" huhu....gi penang pun tak pernah..lalu je sebab nak balik utara..


ada lagi..orang tanya.. "anak mamak ke???" huii..not me...


ada lagi...teringat waktu naik kereta api dalam perjalanan ke asrama..ada pakcik yang kerja dalam kereta api duk tengok je saya...mak aii..pak cik ni...
kita hormat la kata..jadi senyum la kat pak cik tu...wahh..pak cik tu senyum dan terus tanya
"anak campuran ke??"
huhu...terus saya tersipu malu...cewwaahh...dan menjawab "haah...hehe."
iakan aje..



haha..kesimpulannya..saya tak tahu anak kacuk ke tak..tapi adalah sikit darah siam...
tang mana gaya anak mami..cek pun tak tau...mungkin manisnya ada...haha...
tak kisah la..asalkan i am muslimah :)



duk google pasal melayu siam ni...jumpa la...siam dan siam lagi :)

haa....yang saya tahu dan reti sebut,,,yang lain tahu je..haha

nasi~~kin
makan~~khau
sepuluh~~sib

saya suka dengar tok wan dan tok cakap siam...ayah ayah..mak mak...waa...best!!

2 comments:

  1. hana dr KMNS.
    datang jenguk blog kamu dr group matrikulasi tu ;) hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...dr KMPh...tq jenguk..dah jenguk juga :)

      Delete

Be strong

Wahai teman, Usah merasa tewas saat kamu diuji, Ujian dari Allah tanda cinta. Ambil teladan daripada apa yang berlaku, Untuk bekalan ma...