Thursday, August 2, 2012

istiqamah dengan hijabmu

assalamualaikum...
asyik teruja menggoogle artikel..tiba-tiba..saya terpaut pada artikel ni...

tips-awal-sebelum-bertudung-labuh

baca punya baca..waaa...teruja..
rajin..follow la blog beliau ek...

banyak tips cane nak start pakai tudung labuh...ye la,,bukan budak sekolah agama,,tapi..tiba je nak tukar watak..eh,bukan tukar watak ok..cuma nak bertukar ke arah yang lebih baik dan cemerlang...menggapai redha Illahi..

macam-macam akak tu pesan...tak percaya sila lawat blog akak tu..

saya??mungkin jenis tak kuat iman kot...huaaa...kenapa??sebab saya suka berfesyen..teruja tengok baju cantik-cantik..tapi takla terdedah sana sini...

hajat nak bertudung labuh.,..dah lama berhajat,, Ya Allah kuatkan pendirianku...
sebab apa..sebab diri sendiri kot yang mudah terpengaruh..


selingan jap..hehe..
jadi...
apa saya buat...

~~~asingkan baju dan tudung yang kurang labuh..pakai kat rumah bersama family je
~~~tudung atau selendang yang agak-agak masih cantik tetapi kecik..bagi la kat adik yang sekolah rendah tu,,,nampak labuh lak untuk dia..tapi untuk saya..waa...singkat...malu eden...
~~~stokin tangan dan kaki pakai..kaki tu kena tutup..
~~~berkawan dengan orang yang berusaha ke arah itu...sebab mereka menyebarkan aura postif,,so..tak          rugi berkawan dengan orang baik-baik lagi mulia...awak baik kan?? :)
~~~kan banyak tudung bawal yang kita beli tu kan.,,,cantik la kata...agak-agak rasa boleh nampak batang leher tu..belilah inner tudung...tak pun jahit sendiri..jadi tudung kecik..dah pakai..tak nampak dah leher,,
~~~selendang..pakai sesuai ngan syarak...tutup dada..tak jarang..apa lagi..
~~~seluar..hmm...jangan lah ikut shape..slow-slow reject seluar yang ikut shape..waa,,alim mana pun..nafsu tetap ada..so kawal..
~~~rajin-rajin lawat kedai di alam realiti atau alam maya..nanti next entry lak ye...
~~~dah rajin lawat...ape lagi..kumpul duit..Insya Allah..benda baik..mesti dipermudahkan..
~~~yang penting..banyakkan berdoa dan solat hajat..insya Allah..dipermudahkan..


sekian..wassalam,,hamba pun nak perbaiki diri..perbaiki ye,,bukan perjahati diri..hehe :)
haaa...ni entry ke 100...siapa komen..i have something...insya Allah...akan difikirkan.. ;)
doa??for sure..another things??wait...

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...