Sunday, January 13, 2013

indah hanya sekali

assalamualaikum dan selamat bertemu semua!
lama dah tak update..ada yang lagi penting perlu diutamakan..my final exam!
alhamdulillah..berjalan dengan lancar.

study week dengan hujan..ribut..hoho..
universiti malaysia terengganu jadi bualan hangat di media..cehh..
macam artis pulak.,.
banjir la...macam-macam..
dugaan dalam menuntut ilmu :)

kali ini..topik..haaa...

indah hanya SEKALI!

(tajuk ni terfikir apabila tengok ceramah ustaz azhar idrus)
ala..yang bersama zizan di malam tahun baru tahun 2012

first time tengok..hoho..lawak giler...
spontan gelak..segar mata!! semua semangat tengok!

lepas tu...second time tengok..
hmm..gelak sikit2x je..
adik saya yang lawak tergolek-golek(first time tengok..)
hambar je saya waktu tu..
tiba..kawan saya mesej saya..saya cerita la sedang tengok semula ceramah tu..tapi da tak kelakar..
kawan saya kata,,,
"biasalah!!lawak yang pertama tu real..nikmat kelakar!yang 2nd..hambar dah.."


haa...dapat tak apa yang cuba disampaikan melalui sketsa di atas?

indah hanya sekali..
nak pulak pertama kali!!
macam cinta pertama..pehhh...tak dapat nak lupa..
eh..bukan ni!!

macam ni...
yang pertama selalunya yang terindah..macam tengok raja lawak ke..ceramah ustaz2x ke..
bila kita fokus..indah tu dapat..
bila tengok kali kedua..dah tak de apa apa..

nak masuk part jiwang boleh tak??
haa..begitu juga dalam bercinta..
yang pertama tu indah..tapi bila dah hancurkan hati kita..
kali kedua tu..
indah juga..tapi ada rasa nak tak nak je..betul ke mamat ni serius ngan aku???


ok,,,serius jap!!nak cakap..
nak couple2x lepas nikah la eaaa..
keindahan yang betul-betul indah akan dapat!
walaupun sekali indah tu...tapi indah yang membawa ke syurga..
(ce tanya mak ayah kita kan..contoh terdekat pasangan berkahwin )
selisih faham pun..kita tetap tak terpisah..
sentiasa usaha untuk bersama sampai ke syurga..
so sweetttttttt!!!!

dalam kehidupan pun macam tu jugak..tak kisah lah dalam persahabatan, kerjaya dan sebagainya
tak semua indah,,tapi itulah keindahan dalam kehidupan kita!
jadi untuk memastikan keindahan tu tak lari daripada kita..

sila buat--->1. refresh niat kita setiap masa..niat kerana Allah..
2. sentiasa doakan orang sekeliling kita dan orang yang menyayangi kita
3. jangan tamak!
4. buat baik..jangan nakal-nakal
5. banyakkan berdoa kepada Allah


jadi..
pastikan..apa yang kita lalui..jadi INDAH!!!!

p/s:apasal cik kak syira syahir banyak pasal jiwang2x pulak..huhu...



2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...