Monday, September 10, 2012

masih baru di UMT

assalamualaikum..haii..2 minggu ni saya sibuk dengan my new journey..
apa??
kahwin??haha..kahwin aje..
taklah...saya dah sah jadi MAHASISWI!!
alhamdulillah...

nak citer ni..saya first time pergi terengganu!!haa...jakun sikit la,..selalu travel area selatan dan utara je..terengganu dan kelantan tak pernah pergi sahaja sahaja..hehe..dan kali ini dengan satu misi untuk berjihad menuntut ilmu..saya berjaya pergi mendaftar di Universiti Malaysia Terengganu.

first time pergi ganu tu...choose UMT sebab dekat dengan pantai!!
alasan tak rasional..hehe..dan saya rasa di sini tempat yang sesuai untuk saya berjasa selama 3 tahun..mungkin..

haa...teruja saya nampak dari jauh UMT...first time ni..and then..my handphone nyaris nak tertinggal atas pasir..terjatuh dari kereta..

bermalam di homestay..tapi sebenarnya rumah sewa student UMT,,,naik kereta..tak sampai 5 minit dari rumah tu nak ke UMT..not bad...pantai belakang tu....best!!!

MJM MINGGU JALINAN MESRA

uitm MDS..hehe..tiba je..dari jauh bergantungan banner ni sepanjang jalan di bandar..wuuaaa...nampak sangat teruja,,,cari jalan ni..first time..

alhamdulillah berjalan dengan lancar..terima kasih kepada semua yang terlibat..akak dan abang fasi..

nak cerita..satu malam tak habis..
kawan baru..jumpa kawan lama..

kat UMT ada jalan biawak...kau ada??hehe...belakang pantai..subhanallah,,
cuaca memang mencabar..kuliah seperti di australia..luar kuliah seperti di mesir..



saya dari kos biod!!
fst student!!!
umt student!!
anak pahang di rantauan..cehh...

what i can conclude here..
saya masih muda di IPT..
cehh..haha..
banyak yang saya perlu belajar dan mengajar..erkk..
tujuan..banyak tujuan..
majukan diri untuk kebaikan masa depan

semoga kita berjaya dalam apa yang kita idamkan
jangan nak gatal ye..ingat mak ayah kita..
matlamat sebenar kita di sini..

rajin rajin kan diri pergi surau..walaupun sekali seminggu..sekali sehari,,5 kali sehari..
kita yang akan tentukan bagaimana diri kita..
baik atau buruk!!

sekian ;)




2 comments:

  1. ^_^ Selamat berstudy2.. Moga dapat lihat mak n ayah anda tersenyum lebar sesuatu hari nanti... =)

    ReplyDelete
  2. terima kasih..insya Allah...ayat awak buat air mata saya bergenang...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...