Saturday, September 15, 2012

otak kanan atau kiri?

assalamualaikum..

amacam hari ni??dah berapa hari saya tak berkongsi cerita.

jadi..saya nak cerita berkenaan di kuliah pertama saya untuk subjek PLANT BIOLOGY AND DIVERSITY..

sir Farid ask us about our brain..which brain side you more prefer??apa ayat aku ni!!haha...
 RIGHT or LEFT??


setelah melalui ujian tapisan!!hoho
saya adalah golongan RIGHT BRAIN!!

otak kanan ni kan..jap,,cakap omputih lak la..

big picture oriented
random
spiritualism
can get it
synthesizing
subjective
uses feeling
imagination rules
symbols and images
present and future
believes
appreciates
fantasy based
present possibles
spontaneus
advanterous
dan berani ambil risiko

YES!!
saya mengaku..banyak yang kena dengan sikap saya

kena la seimbang kan otak kanan dan kiri

al kisahnya..saya sememangnya tak suka setempat je..
yang sure saya romantik!!haha...
sangat menghargai sesuatu dan seseorang
dan tak suka yang sangat teliti,,haaa...macam mana nak jadi cikgu ni!

boleh je..kita ajar anak murid kita dengan cara yang kreatif!!!






3 comments:

Be strong

Wahai teman, Usah merasa tewas saat kamu diuji, Ujian dari Allah tanda cinta. Ambil teladan daripada apa yang berlaku, Untuk bekalan ma...