Wednesday, November 9, 2011

ibu,,ibu tak sayang adik ke?

assalamualaikum sahabat..malam ni kalian sibuk study ye?
saya dalam mood cuti so online je la..
hmm..sibuk sibuk fb,blogging,you tube,tiba tiba hati ini terdetik untuk meluahkan apa yang terpendam ke dalam akustatik.
Mesti kalian sudah dapat agak kan kisah apa?

hmm...BUANG BAYI!!
teringat suatu ketika saya pernah luahkan kegeraman saya di laman facebook saya..
ramai bagi feedback and like..
Ya Allah..
hati kecil ini terdetik,mereka tak sayang ke anak mereka?
tak takut ke dosa?
tapi,
mungkin situasi panik dan mungkin ugutan daripada sang lelaki supaya membuang bayi itu
membuatkan mereka nekad untuk buang anak mereka sendiri
seperti kata kata di media..
ala..da terlanjur,nak buat cam ne?
tu bukan atas kerelaan aku..bukan anak aku..
amboi..
yang hang duk sedap nikmati tu bukan rela namanya??
da terkantoi mula la gelabah!
baling anak macam bola baling...
geram ni..
dah tu buat lagi..
nikmat tu..haha.,,.adui..dosa pahala tak pikir?

ini mungkin suara baby mereka..
"ibu..adik sayang ibu..sebab ibu bagi adik peluang lihat dunia..
tapi,kenapa tiba tiba gelap..makin gelap ibu..
badan adik makin sejuk di sapa angin..
badan adik sakit ibu kene gigit semut..adik ingatkan ibu usap badan adik..tapi semut ibu..sakit
ibu..adik sakit ibu,,ibu tak sayang adik ke?
ibu jangan buat adik macam ni,,kalau ibu tak sayang sekali pun
letak adik kat tempat elok elok..
moga adik dapat berjumpa dengan orang yang baik-baik..
adik sayang ibu.."


cukuplah dengan apa yang terjadi sekarang..tolong hargai usia yang ada di dunia ini
Allah sentiasa membuka pintu taubat untuk hamba-hambaNya..

semoga dengan bingkisan video di link yang saya share mampu buat kita berfikir sejenak tentang situasi sekarang.
Ya shabab ya sahabati..tunjukkan nilai Islam dalam dirimu..


2 comments:

  1. i tag u in here..check my blog..:)

    http://mzmamamia.blogspot.com/2011/11/dua-kali-tembak.html

    ReplyDelete
  2. ok..tq..da check da..nak balas balik..haha..k..

    ReplyDelete

Be strong

Wahai teman, Usah merasa tewas saat kamu diuji, Ujian dari Allah tanda cinta. Ambil teladan daripada apa yang berlaku, Untuk bekalan ma...