Thursday, May 15, 2014

before final!

Assalamualaikum semua :)

mood nak tengok jadual exam..tup2x..p update blog pula..

pejam celik dah nak habis setahun belajar untuk tahun ini..
final exam just around the corner..

haaa..
ni nak bukan cerita pasal exam..
nak berjiwa sebentar boleh?

dalam kesibukan melalui hari-hari yang mendatang ni..
duk berangan nak kahwin kononnyaa..haha
dah lama perasan cam ni tak muncul..aiyyaaaa...
buang tabiat tiba nak kawin! dulu nak juga kawin..tapi..
selama ni..kahwin adalah perkara number last dalam hidup..
bukan apa..anak sulung la kata..x kisah pun kahwin bila..asalkan aku bahagia!! haha

wish list aku sebelum umur 30 tahun ni banyak,,
salah satunya..
nak pergi umrah bersama mak ayah..
nak bawa diorang jalan-jalan..
i want to become Dr. Nur Syahirah!!!
itu plan A,,
tak dapat..saya akan bekerja di satu tempat..kerja penuh komited!!!
saya nak kerja bersama haiwan-haiwan..aiyyaaaaa!!! huhu..
semua ni dirancang atas tiket seorang anak dara.

tapi..andaikata jodoh awal..itu bonus!! jom umrah big family..
slowly menabung untuk capai hasrat ke Mekah.
Insya ALLAH.
jodoh awal lagi bagus..nak tengok sikit macam mana saya jadi matang sikit.,

dalam kesibukan ni...
tiba-tiba..kawan pesan..sebelum kita berapa-apa...jumpa mak ayah dulu..
hang jangan buat pasai...orang negeri tu selalunya nak menantu dalam yang satu negeri je..
errrrkkk...aku terlupa tentang tu!! bukan apa...mak aku tak kisah pun negeri mana..asalkan baik-baik sahaja..
bercinta bagai nak rak!! tiba tiba..awak..mak saya nak saya kahwin dengan orang kampung saya..haaaa..sedih giler.....
tak ke haru!!! orang macam aku ni haaa yang haru..sedih kot..sayang sungguh..tba jadi macam ni..anggap sahaja la kita xde jodoh..dan..huaaaaa... Allah tahu yang terbaik kan.

tapi kalau dah jodoh..insya ALLAH..ALLAH mudahkan jalan kita..

kesimpulannya..sayang tinggi mana sekali pun..hang bawak la jumpa mak ayah..
sebabnya.mak lebih tahu apa yang terbaik untuk anaknya..
restu mak ayah tu penting..

ingat mak ayah kat rumah tu...

ok...saya nak belajar..perasaan tu still ada..tp fokus apa yang kita ada sekarang...next year FYP!!!!huhu...


cik syira syahir dah nak final..tapi mood nak berhiking ada..huhu..mencari restu untuk ke sana..
haissshhh.,.final2x..

doakan saya dan rakan-rakan sukses dengan jayanya :) insya ALLAH.


2 comments:

  1. haha. kite pun mcm awk, exam dh dekat, tapi duk update blog.
    good luck for your exam. semoga dipermudahkan segala urusan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu,,insya ALLAh..all the best juga :)

      Delete

Be strong

Wahai teman, Usah merasa tewas saat kamu diuji, Ujian dari Allah tanda cinta. Ambil teladan daripada apa yang berlaku, Untuk bekalan ma...