Monday, April 7, 2014

holiday to TAMAN NEGARA

assalamualaikum dan salam sejahtera..
jari lincah menaip di komputer riba tatkala teringat akan blog ini yang semakin berhabuk dek tuannya yang sibuk akan hal lain..haha
kabare?
hope semua sihat :)
saya..alhamdulillah..

pejam celik pejam celik...dah cuti midsem untuk semester 2 sesi 2013/2014..cepatnya masa..

sekarang ni..saya di rumah..i'm coming home!
syoknya bila di rumah..automatik terlupa saya ni ada banyak kerja..haha

maaflerrr..busy sungguh ni..
ni nak share moment dengan kalian..

alhamdulillah..seperti yang dirancang..akhirnya..saya dan ayahanda dan adinda tersayang telah berhoneymoon di Taman Negara Pahang selama 2 hari 1 malam..

Tujuan pergi ke sini..adalah memang dah lama kot niat nak bawa famili cuti2x..mak tak dapat join..ada hal..adik sorang lagi.x nak pulak...huhu..sedih kitaaaa..
Nak bagi kami as family merasa moment ni...saya dah pernah pergi last year..best! ni nak kasi mereka lak rasa aura Taman Negara!
and then as hadiah untuk birthday solehah kelmarin!

orang kata..orang yang selalu planning something utk buat orang lain hepi ni ROMANTIK! huhu..romantik ke?

ok..bertolak dari rumah lepas solat Jumaat..ala..dalam 45 minit kot dari rumah...
sampai2x..kami disambut oleh encik annas (senior saya tu..haha)
check in di TRV chalet :)

rumah sementara kami

petang tu,,kami buat rapid shooting.

merentasi sungai pahang...fuyyooo..happy kot dapat kena air..saya dah la pantang nampak air..nak je terjun ke sungai..

adik yang takut2x pun nampak hepi dia,,

sungai pahang

lepas tu...melawat kampung orang asli..silapnya saya apabila saya lupa nak bawa gula-gula atau buah tangan kepada anak-anak orang asli ni..tak dapat nak bagi apa-apa..bagi senyuman je la..hehe..
kami bersumpit..berselfieee..eh..haha..

orang asli batek..bukan calang2x orang asli tau...

geram lak aku tengok budak budak kecik ni

penat pusing2x...kami minum petang..hehe..sebenarnya..aktiviti2x ditaja oleh saya..hehe..tp makan2x..ayahanda yang taja..haha..bajet lari pulak saya ni..hehe...

lepas tu.kami bershopping jap..tiba tiba..inspektor pelangi call ..haha

malamnya pulak..

NIGHT WALK!!

subhanallah..dapat tengok rusa.. :)
apa lagi..insect2x yang keluar pada waktu malam..

gambar xde..malam ek pom..haha

balik bilik..tidur terus..
sedar2x..ingat dah pagi..aiyaaa..pukul 12.15 baru...huhu..

sejuk bak hangg..mana taknya..berumah menghadap sungai pahang.

esoknyaaa..

JUNGLE TREKKING dan CANOPY WALK dan GO to TERISEK HILL

pokok terbesar di sini..terasa kerdil




canopy walk

waktu bertiti gantung ni haaa...control je muka..haha..dah lama x bertiti tinggi macam ni..ada satu part tu..jambatan ni goyang dia bukan main lagi..macam tak stabil dah..haha..stres!!!

ada satu part tu...huhu..45 degree..macam nak terbalik je..duk fikir..kasut ni licin..memang ke sungai dah aku ni..haha..adik kata..nak nangis rasa..hehe..

ayah kata..xpe la..bagi berani sikit diri tu..huhu

yess..objektif ke sepuluh tercapai..nak bagi adik berani!!



yeaahh..sampai juga ke bukit terisek! alhamdulillah..on the way nak ke puncak tu..solehah dah letih sungguh dah..ayah duk bagi kata2x semangat..ayah ni dah umur berapa ni kuat lagi..adik muda lagi...sikit lagi nak sampai ni...

yeaah..sikit lagi...akhirnya..sampai juga..alhamdulillah..
finally..encik wahab dan dua puterinya sampai di atas sana :)

subhannallah
alhamdulillah...program terlaksana :)
nanti kita bawak cucu pula mai sini ye..ngan abah dia..haha.. :D
biar anak2x tahu untuk hargai alam..
dear anak2x..mama rela berhabis duit meneroka alam bersama kalian dan abahnya..hehe.. 

kagum tengok some people like foreigners like to visit Malaysia's forests..hiking together..

kami sampai di rumah..jam 3 petang..dalam kereta tu..bukan main ngantuk..haha..tahan je..

rasa macam sweet je bila mana..dua anak perempuan bersama ayahandanya..hehe..

thanks kepada ejat, anas dan yen atas kerjasama kalian dalam menjayakan misi saya pada kali ini :)

alhamdulillah..tq ALLAH..



No comments:

Post a Comment

Be strong

Wahai teman, Usah merasa tewas saat kamu diuji, Ujian dari Allah tanda cinta. Ambil teladan daripada apa yang berlaku, Untuk bekalan ma...