Sunday, December 7, 2014

Nikahi aku.

Assalamualaikum dan salam maghrib semua,

Niat nak kemaskini surat surat untuk program..tiba tiba mahu update blog pula!!

Yang tak tahannye..tajuk tu..nikahi aku.!!!

:) :) :)

Cakap pasal bernikah ni kan, kak sorang ni..(saya la tu) memang niat nak kahwin secepat mungkin. Habis degree nak nikah!!! Ni niat paling ekstrem abad ini.

NIKAH SEBELUM KONVO!!

Mampukah?? Huhu..

Ni kalau saya ceritakan hasrat saya kepada awak, mesti awak garu kepala. Ye la..kerja pun tiada lagi. Camne nak jaga anak dara orang..huhu... Tapi saya nak nikah secepat mungkin, boleh? Buat muka comel. Haha..

Alasan paling kelakar dan jauh di lubuk hati,..nanti bila konvo ke.,.apa ke...we are happily to spend time together..wefie with our jubah graduation day :) :) :) waktu tu..baru lah rasanya nikmat sebuah cinta yang halalan toyyiban,,hehe,,,(sebelum ni halal je,, ;p)

Ni gambar mak dengan abah konvo!!! Hehe..
Tak kisahlah majlis pengumumannya bila...yang penting..nikah dulu awak...huhu (sound like gedik!) Hehe..

Biarlah awak buruk mana pun..saya tahu..awak yang terbaik untuk saya..setakat ni..haha :P
saya terbaik tak untuk awak??hehe..


Cakap soal nikah.. orang kata..orang yang setiap hari asyik kata nak nikah jeeee...dia lah yang lambat kahwin!! hoho..orang yang xde cakap apa apa..tup tup dah nikah!! erkkkk...


Tapi...based on planning hidup..macam lambat proses nikah saya :)

Waaa...doakan dipercepatkan dan dipermudahkan urusan jodoh kita.

Untuk menjadi suri di hati awak..
saya tak harapkan kemewahan tahap giga.
Let us share our planning and combine and we achieve together.
ok, my dear? :)

My planning and your planning maybe tough and so heavy..but..we can try to manage it.
Insya Allah, dalam pernikahan itu akan ada keberkatan.

Hope awak, encik jodoh sedang berusaha ke arah itu juga untuk stand with me until jannah.
Insya-Allah, i believe you are on that way too, :)

Awak, even you look me maybe not like a romantic girl..haha...ye je..ye la..no bersayang sayang bagai..but you must know..i am looking to build a best life with you soon :)

Kena jaga la adab masing-masing,..nanti dah nikah tinggal apa je kan...hehe..

According to pendapat syirasyahir,,,

Soal nikah ni..i will choose you yang bila mana..saya tengok kiri..tengok kanan...tengok depan belakang...dalam dunia ini hanya tinggal aku dan kau sahaja yang masih berstatus bujang. and i am ready to life with you. Insya Allah. (in case, bila hang sanggup nak melamar aku la..hehe..) 
Maknanya,,,maybe kita ni dah kenal sikap masing masing..and we are willing to face the next life challenge together..waaaa...serius tak?? hahaahahhaha..

Ye...saya tak idam pun benda yang hebat giler daripada awak. 
Sebab saya tahu, you are human too like me..not perfect.
Huhu...saya dengan humblenya...yes..i am not perfect.
hoping we will complete each other. :)
Bersama sama cipta bahagia itu, bukan harapkan orang lain yang berikan bahagia itu.
Itu selfish namanya.hehe..

Jadi..are you will?
Nikahi saya :)



p/s: jom nikah cepat cepat awak.. :) saya nak masukkan nama awak dalam dunia masa depan saya :)






No comments:

Post a Comment

Be strong

Wahai teman, Usah merasa tewas saat kamu diuji, Ujian dari Allah tanda cinta. Ambil teladan daripada apa yang berlaku, Untuk bekalan ma...