Thursday, November 8, 2012

untungla ada couple

assalamualaikum :)
haa...dah hampir sebulan tak update blog...berhabuk tahap apa ntah..ni duk nak bersihkan..huhu..
malam ni start blog2x semula..sebab

~~saya rindu kalian
~~ni la masa yang sesuai nak story2x..
~~.........

UNTUNGLA ADA COUPLE!!!



kenapa pulak la akak sorang ni?bukannya apa..ini fenomena yang biasa di ipta dan ipts era ini..
nak habis sem...tup2x..tau si mamat tu dengan si dara ni..
berkepit cam belangkas dah akak tengok..
untungla..ada yang care..dapat makan sama-sama..study sama-sama..shopping sama-sama..apa lagi yang sama-sama....untung ek??
menyampah akak..
tapi...
bohongla..naluri manusia..mesti ingin disayangi kan..perhatian.,.lebih-lebih lagi bila tahu dia syok kat kita..waaa...rasa dunia ni indah ya amat...sweet2x cam tu...

saya pun terasa cam tu jugak..

tapi..

bila direnungkan..dicari gali...

ternyata..semuanya palsu belaka..

ingat!!!



ada ke orang yang nak ke syurga Allah , tergamak melakukan sedemikian??
fikirkan..
tiba nak cakap..saya jadi kagum bila tahu awak ke..dia ke..single..waahhh...bagusnya..untungla pasangan  dia nanti..

ingat tau..kata kata hilal asyraf dalam bukunya..SEBELUM AKU BERNIKAH

'sekiranya benar cinta, mesti kita mahu bersama hingga ke syurga. Apa-apa yang membawa ke neraka, itu bukan cinta namanya.'

persoalan bila saya mula terfikir syoknya couple

~ishh, ada ke nak couple..cam kelakar je..
~hmm..lupa da ke niat asal ko masuk universiti ni?
~apa niat ko nak couple ni..sure ke ko bersama dengan dia sampai hujung nafas??ke nak wat research je..ye la..syok ke rasa disayangi.. ke...nak isi masa lapang..dan mengisi ruang hati yang suram???
~tolonglah kakak,sedih mak dan ayah bila tahu sikap kita sebenar cane..duk berkepit dengan laki..
~no couple islamik la kakak!!!
~bila frust,pehhh....

bila suka kepada someone..berdoa yang terbaik :) mudah-mudahan kita dipertemukan insan yang selayaknya untuk kita..
kawan je..no couple..tapi kalau kita ngan dia declare nak bersama satu hari nanti??cano??tunang da ek??
tapi sekarang duk busy dengan hal masing-masing..takpe..fokus dalam matlamat masing-masing dahulu,,matlamat bersama..insya -Allah..
hmmm...kalau jodoh tak ke mana..

jodoh tu kan rahsia Allah..
mungkin hari ini kita tidak dijodohkan untuk bersama..akan datang?jap..jodoh tak semestinya hal kahwin..persahabatan pun jodoh jugak.. :)
siapa tahu..alih-alih muka dia jugak yang muncul salam tok kadi :)




setakat nak isi kekosongan hati..tak payah la..takde faedah pun..
perbaiki diri kita dahulu..betulkan hubungan kita dengan Allah, ibu bapa, pensyarah, rakan-rakan dan semua orang sekitar kita :)

majukan diri kita dahulu..selagi tiada lafaz nikah..selagi tu kisah cinta kita belum bermula tau!!
seronok pulak saya baca buku cinta high class
sesuai untuk sesiapa yang nak mencari redha Allah..



pesanan dari penaja untuk anda dan diri penaja,,khususnya yang darah muda seperti penaja..

~~kejar cinta Allah jom!!indah terasa bila kita merasai cinta daripada Allah :)

maaf-ayat saya berputar belit..duk speaking london je :) yes,yes and yes only..

semoga kita sentiasa dalam rahmat Allah..jom hadiahkan al-fatihah kepada kedua-dua mak ayah kita :)








2 comments:

  1. betol2! sometimes i feel the same way, but we are still single bcoz Allah have prepare us with better plan and man, more than we could imagine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..jadi jangan lah buat sesuatu yang menzalimi hati kita..hehe,.

      Delete

Be strong

Wahai teman, Usah merasa tewas saat kamu diuji, Ujian dari Allah tanda cinta. Ambil teladan daripada apa yang berlaku, Untuk bekalan ma...