Saturday, March 17, 2012

real syabab islam??

assalamualaikum,salam pembuka hari..how about your day?firstly,i want to sorry..haha...da lama x update..almaklumla..busy satu hal,,nak menaip pun...bila la free...jadi waktu p;agi yang hening di matrik tercinta jari mula lincah menaip seiring dengan limpahan idea...banyak la idea..x terluah di laman ni pun lagi...

hmm....saya tengah menghitung hari nak final!!!walawei..cuak...yang penting,doa,usaha,ikhtiar dan tawakal!!!!
dengan result mid sem yang....hmmm....aiiyaaa...haha....

ok ok...entry kali ni ade kaitan dengan result midsem saya...
hari tu pergilah berjumpa dengan my lecturer,,,kena discuss la,.,ape problem x dapat skor..huhu....malu...dah tu..apesal bagi result cam tu cik kak oiii.....

REAL SYABAB ISLAM???
faham dok??
pemuda islam sebenar ke kita ni????

Dipendekkan cerita..dengan result midsem yang kurang cemerlang,,,ni lah ape yang cikgu pesan kepada saya dan dua orang budak comel,.,..errkkk?????hehe...

setelah dikaji dan memang sedar pun...semua dari ATTITUDE!!!
ye la kan....kenapa tak dapat skor???
reason saya-------------------> malas,xde minat dalam chapter tu..dan yang sure...kalau tak minat mesti kita buat sambil lewa kerja tu...ye la...kalau da suka...onak duri sanggup diredah....walawei...macam kisah cinta terlarang kita tu....

cikgu tanya..MALAS itu sifat orang islam ke?CEPAT MENGALAH tu sifat umat islam ke?
terdiam saya,,astaghfirullah,,memang pun....islam tak pernah ajar kita suruh tunjuk sifat x baik...semua yang baik baik...rajin,amanah...bersemangat,..
tapi....kita ni.....tarbiah xde...kesedaran xde....ape lagi....ishhh.,,,malu la kita dengan para imam kita,,,serikandi islam...syabab islam di zaman Rasulullah...
renung-renungkan la...

 

"KITA HIDUP KAT DUNIA NI TAK TAU SEKEJAP MANA..
BUATLAH SESUATU TU YANG BOLEH BAGI MANFAAT KAT ORANG LAIN"
pesanan yang cikgu beri  kat kami sekelas,,,

 


betul...hidup x lama..i still remember what he said to us...
jadi,,,kita ni...jangan lah nak menyusahkan orang...mainkan hati orang pun bikin susah tau,,,
yang penting...ingat ALLAH
Rasul,,,mak ayah kita...
sedih kalau RASULULLAH ade juga pada zaman ni..tengok attitude kita yang ting tong...

jadi....are we real pemuda islam?????
tepuk dada tanya iman....
hmm....saya pun banyak kelemahan....
sekian...




2 comments:

  1. banyak kelemahan juga. Inshaallah akan diperbaiki :)

    ReplyDelete
  2. yup...sama la kita..insya ALLAH,...berhijrah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...